PåskLOV



Har inga bilder att bjuda på tyvär.  Det fick bli lite ur arkivet.

Skolan gick väldigt snabbt idag, var kvar en halvtimme på läxhjälpen också. Ska fortsätta med No snart. Hade matteprov idag också. Hade glömt det i helgen men det gick ganksa bra iallafall.

Imorgon är det iallafall onsdag, det går snabbt.. sedan torsdag och sedan fredag och då är det påsklov.
det som är planerat på lovet är att fota mycket, äta massor av godis, men endå träna delvis mycket, åka till gotland, shoppa, och umgås med vänner + kaninen som är så himla tråkig :P


Lunchrast

Hejhej, har lunchrast och är hemma och äter. Kompisen skulle till sjukhuset så då blev jag ensam i skolan.

Åker direkt till stallet efter skolan, ridlektionen börjar 16.00 och jag slutar 14.30 så det blir lite brottom. Det är hoppning idag och jag ska inte rida mossan utan lektionshäst för detta är en speciell grupp kan man vell säga.

Ska gå snart, börjar 25 över.


Jag och mossan höst 09  Rolf-Göran vann värlscupen :D


barnprogram

Hejhej, har inte hunnit blogga något, eller har rättare sagt inte haft lust.
sitter och kollar på barnprogram, icarly eller något :P

Var hemma och satt vid datan hela kvällen igår, släckte när det var earth hour och jag och syster satt och spela spel. Sedan hände inget speciellt.

Kaninen stutsar runt här på golvet, just nu ligger i hörnet vid fönstret. Hon ser lite trött ut. Jag som är riktigt rädd för smådjur har faktiskt redan hållit i henne, det är stort för mig!

Dags för lunch, juste ni har vell inte glömt att ställa om klockan.

svartvit




Underligt nog så är jag redan vaken, gick upp halv 9. Men igår så sov jag rätt mycket på dagen så det är inte så underligt.

Idag ska jag nog bara ta det lugnt, ska hämta kaninen. Vi hämtade inte henne igår. Sedan ska jag se vad jag hittar på, kanske sätter mig och gör en design till våran hästblogg som jag och syster har.

Ikväll är jag och syster ensamna hemma, mina föräldrar ska på "kalas" så får se vad man hittar på ikväll.


the last song



The last song. ny film med miley cyrus. Måste se när dne kommer ut. Det var först en bok och nu blir den till film.
Kolla Trailer, jag vill bara se filmen lixom! ♥


Sjuttonåriga Veronica "Ronnie" Millers liv vändes upp och ned när hennes föräldrar skilde sig och hennes pappa flyttade från New York City till Tybee Island, Georgia. Tre år senare är hon arg och fjärmar sig från sina föräldrar. Ronnies far, en före detta konsertpianist och lärare, lever ett lugnt liv i badorten, helt uppslukad av att skapa ett verk för en lokal kyrkoförsamling. Filmen är baserad på en roman av Nicholas Sparks.

Earth Hour



Earth Hour imorgon 20.30.

En del av hela världens lampor släcks och svergie är med! Vet inte vad våran by kommer göra. Hoppas de släcker lite iallafall. det är skit coolt att se före och efter bilder.

Men tyvär så äger man ingen kamera längre :( Skulle igentligen köpt en idag men så blev det tyvär inte. Skulle annars gått till kyrkan där det är bra utsikt över byn.



Har prisis bakat, det var så anstängade att stå där och rulla cocosbollarna så är helt trött och svettig. Ska ta och sova en stund nu. Är riktigt trött.

ninen



är hemma och är sjuk, fredagar händer det inte så mycket i skolan. Fast No kanske var dumt att missa.
Och när man är förskyld så är det så himla ansträngade att vara försyld och jag bir hur seg som hellst i kroppen.

Börjar bli hungerig, har inte ätit något än.
Ska ta och baka något idag när jag är hemma och bara titta tv och ta det lugnt.

Idag kommer ninen och bor här i nästan 2 veckor. Hennes ägare åker utomlands.
Ska ta och fixa lite på rummet innan vi hämtar henne också :P


250310

Goddagens, dåligt med uppdatering är det. Men det får bli lite så ibland.

Har ätit en god paj och vi ska göra våfflor till efterätt. Gotti! Kom ca hem för någon halvtimme - kvar sen. Har varit i stallet och ridit.

Gick faktiskt hem på lunchen, så jobbigt att sitta och vara förskyld på lektionen och det rinner ur nästan. och hosar gör man som en gammal gubbe också, usch!
Men drog till stallet iallafall och red för syster kommer hem vid 20.00 tiden ikväll för hon är i kungsberget och åker skidor med klassen.



Tisdag

Kom nyss hem, eller nja timme sen.

Åkte från skolan 13.30 och åkte från stallet 14.00, fick med oss 2 nya sadlar och lämnade dom andra där då. Det är så man gör där. Byter ut dom mot en bättre mot hästen ibland kan det bli dyrare och ibland billigare än förra man köpte.

Red lite i ridhuset när vi kom tillbaks, jag fick växtvärk när vi skulle dra från mustang som det nu heter, men det har gått över nu, gjorde så himla ont!

Ska dra upp till rummet när det blir paus i DH, som nu. Hejdå :P<3

Juste vi vann volleyboll tuneringen idag också!


detaljer




Detaljer visar mycket av en häst.

Kom från stallet för en stund sen, ska snart gå och duscha och packa.

Imorgon ser dagen annorlunda ut, börjar med volleyboll turnering hela förmiddagen sedan för jag lunchrast och börjar en lektion 12.30 och går till 13.30 och då är det matte som står på ämnet. Slutar 13.30 och åker då iväg med hästen till en sadelmakare :p


Furillo


Nikon D60 55-200mm mode: sportman

Bild från söndag, blir fler när jag kommer hem, har en del fina. Gillar denna stort! Synd att örat vart kapat. Det blir en favorit iallafall.
Vad tycker ni?


possibility

Godnatt söndag finns i mitt ord, aldrig tänkt på det lixom. Dagen slutar och nästa vecka börjar..

Min data är helt konstig så kan inte ladda in bilder, har ju en del kvar iallafall. Men datan ska på fixning i veckan, det som alltid skjutits upp.

Kvällen har gått åt att sköta om mig själv, Hårinpackning, peeling för ansiktet, kollat film/serie på svt.se och bara tagit lugnt, städat rummet lite. Och idag har jag också lagt ner tid på att sett new moon, riktigt bra! hatar sutet bara, men spännade!

Ska ta och fixa kläder tills imorgon och sedan lägga mig i sängen och läsa lite ur en engelskbok och kolla gammla digitalfoto tidningar, har hela 2009s samling, tänkte läsa igenom alla.

possibility

Godnatt söndag finns i mitt ord, aldrig tänkt på det lixom. Dagen slutar och nästa vecka börjar..

Min data är helt konstig så kan inte ladda in bilder, har ju en del kvar iallafall. Men datan ska på fixning i veckan, det som alltid skjutits upp.

Kvällen har gått åt att sköta om mig själv, Hårinpackning, peeling för ansiktet, kollat film/serie på svt.se och bara tagit lugnt, städat rummet lite. Och idag har jag också lagt ner tid på att sett new moon, riktigt bra! hatar sutet bara, men spännade!

Ska ta och fixa kläder tills imorgon och sedan lägga mig i sängen och läs alite ur en engelskbok och kolla gammla digitalfoto tidningar, har hela 2009s samling, tänkte läsa igenom alla.

Söndag 21/3 hände det!

Haloj! Redan idag har det hänt en del. Imorse eller vid 11 tiden kom det förbi 2 "killar" ena killen köpta faktiskt min älskade D60. Så nu är jag kameralös, Men kanske inte länge till. Funderar ju på en D90.

Idag ska jag försöka städa rummet lite, Finns massor av skräp vid datan och ligger massor av papper utanför. sedan ska jag ta och leta ihop lite kläder, det flesta hammar hos syster och förstår inte varför. Och då har inte jag några kläder att ha.

Nu ska jag se på film och försöka städa lite samtidigt, det blir Kid svensk!

Nikon D90 VS ?

Har börjat tänkt på att jag ska byta upp mig mot en bättre kamera. Funderar på en D90 men är lite osäker. Är den verkligen bra? Har inte sett så många som använder en sådan. Men ska ner till våran butik expert här nere och testa hålla i den. Drömmde faktiskt inatt att den vägde 5 kg och jag kunde knapp hålla i den.

expert har inet D90n inne för dom var slutsålda så dom får dom i veckan tror jag, Veckan som börjar.

Ska åka tidigare nu så åker om 10 minuter, Hejdå!


Ny design ikväll

Godmorgon, sitter med kläder på och varit vaken i en timme snart. Har fixat en god lunch faktiskt, sallad med bacon, Riktigt mumma.
Marika kommer och hämtar mig om 40 min.

Ska försöka fixa klart designen ikväll om inget annat trevligt händer. Kommer inte vara den finaste så ni vet. Och header kommer vara den vanliga men ändrad lite kanske.


Varning för häst!



Den stora svarta är våran först ponny Wiktor
Den vita är Silver moss våran ponny vi har nu.
Den lilla svarta är Donna, ridskolans shettis.
Den lilla bruna är en gammal medryttar ponny som heter oktav.
Jag på alla bilder och en vän på den sista med mig.

Lite bilder, sitter vid bärbara som har alla dessa bilder!


Fredag - lite planering

Idag är det fredag, ska bara sitta hemma och vila och ta't lugnt lixom. Hoppas mamma & syster kommer hem med lite godis iallafall. Jag som skulle ha godislöfte (a)

Imorgon så ska jag åka på pay & jump med marika. Hon ska hoppa lite :P åker med som skötare kan man säga. Hon hämtar upp mig ca halv 10 här hos mig. Då har redan resten av familjen åkt i väg på en annan tävling.

Min helg ser väldigt lugn ut, ska fota lite eller måste! Och sen får vi se vad som händer.
Veckan ser rätt vanlig ut, måste börja kämpa lite med betygen osv. Bättra på dom lite. Tisdag är lite annorlundare iallafall. Har volleyboll-turnering mot alla 8:or i nynäshamn och sen efter det blir det matte i 1 timme och slutar 13.30.


Hoppas på att mamma kommer hem snart.

Riktigt seg och trött!


Bjuder på en gammal bild från bärbara datorn!

Vet inte ens vad jag ska skriva :P Men slutade en timme tidigare idag. Elin och jag gick hem till mig och väntade en timme på mamma så hon kunde köra oss till stallet. Det var hoppning idag och allt gick super! Förutom att det har bott en råtta i våran foderlåde så allt luktar råtta där i och mina händer stinker efter att jag tvättat 3000 ggr!

Imorgon är det fredag och ska dela den med elin! Vi ska hitta på något att göra och så.

Nu blir det duschen och ska plugga lite nog.

Ny design

Håller faktiskt på med en ny design till bloggen. Kommer inte bli den bästa men mest vanlig och bara skön!
Lite mer vårig och sedan ska jag göra ny header, men har inga bilder för jag har raderat de flesta och sedan ska elin få fota mig lite till den!

Om en timme ska jag få 1 och halvtimme hårdpass! Ska bli skönt att komma igång lite. Har inget speciellt att säga.

Vi hörs!

Min kameraväska

Kamera
Nikon D90 kamerahus
Nikon D60 kamera sålt
Batterigrepp D80/D90

Objektiv
Nikkor lens 18-55mm AF-S DX 3,5-5,6G VR (mitt kitobjektiv) sålt
Nikkor lens 50mm 1.8
Nikkor lens 55-200mm /4-5,6G ED VR DX

Övrigt
Nikon motsols skydd HB-37

Minneskort 2GB 4Gb

Närbildslins +1
Närbildslins +4
Närbildslins +10
1st UV-filter

Reflexskärm 80cm Silver/Guld
Stativ Velbon DF 40

Lowepro SlingShot 100 AW
Liten kameraväska Lowepro


Måndag 16/03-10


Hejhej! en mys bild från sälen fick det bli :)
Kan säga att det blev en del cola den helgen!

Kom hem från samtalet klockan ca 18.00 Allt gick bra, iallafall som jag tänkt. Och det börjar gå mer framåt för mig i skolan.

Har massor av bilder att visa er från sälen men syster har dom på sin dator så hon får ta och skicka dom till mig. Jag fotade tyvär inte så mycket med systemen för jag ville inte riksera den :(

Sen har jag också börjat på en till "ridgrupp" i stalet och kommer rida varannan måndag från v.13.
Sen har vi också lämnat in lappar för prao. Kommer troligtvis jobba i stallet 2 veckor, V.15-16.

Får ju chansen att kunna rida mossan då också, så allt kommet gå bra!

Ska se ponnyakuten nu!


music in my head










stallet snart


Nikon D60 55-200mm

Slutade tidigare och det var tur för ska dra och rida hästen snart. Sedan klockan 17.00 har jag utvecklingssamtal. Inte ett dugg nervös. (Har kommit på lite bortförklaringar) nä men sånt behöver inte duktiga fanny till!

Bloggar mer när jag kommer hem från samtalet. har lite saker att göra och visa er då :P

sista kvällen


bättre bilder kommer

Sista kvällen här. Imorgon checkar vi ut klockan halv 10 men stannar kvar i backen såklart. Vet inte alls när vi är hemma imorgon. Sent skulle jag tro.

Har fotat en lite del idag, inte så mycket tyvär. Backarna är väldigt isiga. och vågar inte riskera det. P.g.a en sak!
Men ska fota lite imorgon.

Ikväll ska jag packa, kolla melodifestivalen, basta och göra hårinpackining m.m och bara ta det lungt och vila benen lixom.

Hörs!

Dags för backen

Backen öppnar om en halvtimme, vi ska börja dra oss ut. Alla har bytt om och är nästan färdiga med allt.

Graderna står på -4 så det är inte superkallt men på toppen är det nog -7 eller liknade. Kameran åker med ut efter lunch. Pallar inte ha ryggsäcken på mig redan. Har ju fotoryggsäck.


Nu blev jag stressad alla går ut!! :P

Go'kväll


Tror det är exakt vårat hus. Som syns helt.

Mysigt har vi här, har inte hunnit åka några skidor idag. Kom hem för 1 och halvtimme sedan.

Imorgon drar vi till abckan halv 9, bor en bit ifrån lixom. Sedan ska vi bada i badhuset imorgon tror jag. Ikväll blir det bara bastun skulle jag tro.

Maten håller på att lagas, min mage är riktigt hungrig.


Drar till fjällen



Imorgon klockan 08.00 drar vi oss ut på vägen mot fjällen/sälen. Det är ca 6 timmar dit så datan är med. Men internet är borta så kan inte blogga tyvär :(

Packat klart det mesta mu, det sista ska in imorgon. Som tandborste, tandställning, batteri, mobilladdare. Så vi hörs!


Packing pågår



packar förfullt i mitt rum. Kamerna laddas, kamera utrustningen ligger i fotoväskan. Kläderna ligger nere i väskan, ska kolla igenom den sedan och kolla om det fattas något. Ska fulla på mobilen med musik också.

Halv 6 åker jag buss mot elin, ska ha fotokurs. Ska hinna äta lite också och packa det mesta ska jag hunnit. Så bäst jag fortsätter. Ni får ett till inlägg innan jag åker :)

Gammla godingar











Alla bilder fotade med Nikon D60 18-55mm + reflexskärm vid bilden längst ner.
Josefine är modellen.

Några favoriter ni får titta på medans jag är borta i fjällen. Alla är fotade hösten 09. Har fått nya favoriter men dessa stannar kvar endå :)


Vowen :)


Nikon D60 55-200mm lite överexponerad och brusig av iso'n.

Ska ta och packa nu, för imorgon hinner jag inte det tyvär. Ska på fotokurs imorgon och så.

Har inte tränat på jättelänge (fredags) och idag och imorgon blir det ingen träning men ska cykla lite och göra några övningar. Men först ska jag packa, vi hörs :)

Packnings lista

Igronera om ni inte vill veta.

I stora väskan
•Skidbyxor
•Underställ
•flecetröja
•Underkläder + tjocka skidstrumper
•Mjukiskläder
•Lite vardagskläder
•Badkläder
•skidglasögon, vantar m.m

Väskan som ska med i bilen
•Mobilladdare
•Headset
•Kamera
•Datan (kanske)
•Plånbok


Kommer säkert på mer, denna lista är mer för att jag ska komma ihåg. Nu ska jag plugga No!


lite uppdatering



Tänkte ni skulle få lite  uppdatring, Sitter faktiskt och pluggar NO, ska göra omprov. Fattar inte varför men aja, skit skumt tycker jag när jag typ klarade provet. Men jag får en chans att bättre mer av det andra nu när jag endå kan provet osv.

I veckan ska jag lämna in min dator på lite uppdatering eller vad man ska säga, så kan inte visa några bilder direkt. Eller fota för då måste jag lägga in dom någonstands. Men får visa några gammla godingar då. Men på torsdag åker jag bort också och tror inte det blir någon uppdatering där ifrån. Det får jag se hur jag gör.

Vi hörs, ska plugga vidare nu.

Torsdag bär det av igen!


På torsdag morgon åker jag till Sälen och bor där till Söndag. Peppad som F*n att åka i backarna.
Missar 2 skoldagar oxå, skönt! Men mina lärare vet inte ens att jag ska vara ledig. Me det funkar nog.
Det är ju inge speciellt nu som man måste göra, som prov, läxor osv.

Fast endå så sitte rjag här med SV som ska rddovisas imorgon. Känns som det kommer gå bra, inte ett dugg nervös. Ska bara renskriva lite och fixa lite på "kanterna" Så ska fortsätta innan mamma kommer hem :P

 


Nikon D60

Klicka för att se nästa bild

Säljer min Nikon D60 

Nikon d60
Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6 VR (kit objektivet jag fick med när jag köpte det)
UV-filter på objektivet
Laddare
Usb-sladd
2 batterier till kameran
2GB minneskort

Shoppat 6 mars









1.Rosa/beige tröja med stora "puffar" - från bikbok
2.Gråtröja med mindrepuffar - från HM
3.Blåsbälg - från onoff


Överexponerad bild, men fick "ögonblicket"


Överexponerad jag vet :( men sk ta och fixa det på photoshop.

Ikväll ska jag få ta och göra lite saker och få ordning och reda lite i mitt huvud.
•Lägga in bilder på skivor
•Fixa på rummet
•Pilla med kameran.
•Ta kort och fixa det jag köpt idag.
•Får gäster och kolla på melodifestivalen.

Det står inte i ordning men ska hinna det mesta på en timme innan melodifestivalen då. Så vi hörs :P


Fredag :)

Hatar bildlösa inlägg jag med!

När jag skrev fredag tänkte jag fridag, började tappa minnet och fundera om det heter fredag eller fridag?

Ikväll har jag bara slappat, kollade bröllopsfotografen med mamma och pappa, ätit chips och druckit cola. Bara tagit lugnt. Ska snart hoppa in i duschen, tränade 17.00-18.00 sen har jag varit och ridit efter det också.

Imorgon ska jag till stockholm och shoppa med mamma, syster och tove ångrade sig tror jag (?) aja, skönt att slippa dom också (a) eller ja, det blir jag och mamma lixom.
Ska leta extra efter baströjor fast inte tråkiga utan med mönster och sånt som kan passa allt typ.

Hoppas ni inte hittar många stavfel, trött är jag och orkar inte sitta här.


Stallet


Nikon D60 55-200mm

Dåligt med bilder har jag, kanske lägger in dom från min kamera snart.

Min dag börjar typ nu, ska ta och fixa mig lite och sen kommer nog elin hit och sen tar vi bussen här ifrån till Ica och köper lunch. Går till stallet och rider lektion klockan 14.00, vi flyttade på det bara för det är lov.

Skit trött så måste ta och vakna nu. :)

Silver moss



Satte ihop en liten sak, men texten är helt konstig för man ser typ inte vad det står :P


Vill ha


1. rosa converse 2. Kläder, massor av kläder 3. vem vill inte ha en ny kamera lixom?

Är väldigt sugen på att köpa ny kamera, men hur ska man lyckas när man vill ha nya kläder också. Tror kläder går först och man måste iallafall kunna få drömma.

Mamma är kommer nog hem om en timme eller så, ska ta och prata med henne om en sak då :P


Tokiga fanny!

Godagens mina läsare :) Har Spelat Sims 3 hela morgonen, sjuk tokigt av mig jag vet.

Känner mig dum som inte är ute och fotar i det fina vädret. Men ska ta mig ut på tomten med hunden och fota lite tror jag. Eller syster kanske stället upp. Vem vet?

Vart ingen shopping idag, ska in till stockholm med mamma syster och en vän från gotland på lördag istället :)


Så här ser jag nästan ut i backen, om vi tar bort de trötta ögonen och pälsmössan, Crazy som vanligt :)























KId svensk



Gick på Svt1 igår, hela familjen kollade förutom syster som sommnade. Grymt bra film!

Ni måste se


Go morgon

Vaknade för 30 minuter sedan. Har ätit frukost. Pappa tror jag var iväg och köpte frallor. Mumsi!

Idag får jag se om det blir så mycket uppdatering, ska det mesta ta denna dag till mitt rum och städa och fixa lite. Hoppas det blir mycket bättre. Ska ta före och efter bilder sedan :)

I veckan ska jag också försöka få ett par videos på mig när jag rider. Har inte planerat något när jag ska rida så vi får se.
Imorgon ska vi också åka och shoppa lite tror jag. Riktigt shoppping sugen, måste skafa nya kläder lixom.
Kom nyss på en sak så ska ta och göra det. Hörs senare :)<3

Desperate Housewives


Desperate Housewives 21.00 imorgon :D

Missa inte det, kommer ni inte ihåg hur spännade det slutade? Shit vad nervös jag är :P


ensam hemma.!

Hejhej, sitter ensam hemma. Syster är i stallet och rider. Elin gick för några timmar sedan.

Resten av familjen är hemma vid 20.00 tiden ikväll. Så måste hitta på något jag och syster kan äta till middag. Har ni några idér man kan äta? Något lätt!

Imorgon blir det en städdag, städa rummet och rensa lite. Göra om lite kanske och så. Sugen på att göra något nytt med rummet.

Nu måste jag komma på något att äta!

Förlåt

Har inte hunnit blogga...

Har varit med elin hela helgen. Sitter här i sovkläder fortfarande :P Syster har åkt och kollat lite hästsaker med några vänner. Mamma och pappa kommer hem ikväll och vi ska ta och städa lite i deras rum osv. Ligge rkläder överallt typ.

Har också blivit sjuk, Hostar stup i kvarten och ont i halsen. Våra halstabletter är slut också.. Längtar faktiskt tills mamma och pappa kommer hem, konstigt nog!



Bakade en hel del i helgen, kladdkaka och chockladbollar :)


RSS 2.0