sista inlägget



Sitter i soffan ensam och tjejerna packar. Dom åker tidigt hem imorgon, Skönt!
Snart ska jag ta och lägga mig i säneg med hunden som snarkar och läsa min bok jag köpte igår.

Jag hoppas på bra väder imorgon, ska nog ut och gå innan frukost om det är bra väder :P
Måste gå nu hejdå :)
"bild från i sommras"

taco kväll :) | tråkigt inlägg

Helu :) Sitter vid middagsbordet och maten är fram plockad. Idag har vi varit inne i stan och kollat inne i affärer, hitta inget mer en smink :/ ville hitta en halsduk men hitta igen vanlig fin. Sen när vi kom hem så drog jag ut och fotade syster och hennes vän bells. Ni får se bilder när jag kommer hem då. Tog ju inte med sladden för kommer ju endå inte kunna uppdatera något imorgon :/  Så imorgon får jag se vad jag ska ut och göra, tror jag ska gå en sväng och ta med kameran och fota lite sen ska jag nog få med mamma och köra mig till et ställe :P Massor av bilder kommer ni få då jag ska fota GGN alltså den stora cross tävlingen som går varje år och är nu på lördag.

uppdaterar senare ikväll :)


sjuk syster


Jaha det där är min sjuka syster :)


Hoppas ni har det bra det har jag. Eller fick inte sova så mycket i morse och inatt för man har en stor fet hund som sover på en :P
Men nu så sitter jag och kollar tv med tjejorna på filmen, vet inte alls vad som kommer hända idag men anntingen åker vi och fotar någonstands jag och mamma eller så vet jag inte alls.

Ska byta om nu :)

Packa, färga håret, packa, Åka!

Tjenare :) Nu slitter jag här och nyss duschat kroppen. Super skönt, efter ha shoppat hela dagen och sprungit mellan affärer. Kom hem med massor av påsar med kläder, tänker inte skriva allt men det var tröjor smink och små saker bara :)

Nu ska jag börja packa lite det sista nästan och kolla så jag har med allt jag behöver osv. Sen ska jag färga håret och sen packar jag det sista och åker sen klockan 20,00 mot båten :) 2 timmar nästan. Ska börja fixa nu. hoppas ni får det bra för det här blir nog sista inlägget.


Don't Bring Flowers After I'm Dead





Shlulu, haha skoja :P Kul va? ;D
Är trött, därför skojar jag också på bloggen. Håller just nu på att packa lite lätt. Ska packa lite imorgon också. Men då blir det sista och det ligger massor i tvätten som måste tvättas som ska med :/ men jaja. Det får hoppa in i väskan imorgon. Ska packa kamera också och alla tillbehöver. Ska ju fota crosstävlingen. Mitt internet dör hela tiden så får ta och börja packa istället och digga låten ;D!


Stallet snart

Godmorgon, vakna med tuppen men somnade om i 1 och halv timma. Så skönt med att få sova så länge.
Men ska endå ta och dra till stallet vid halv 12 eller tidigare. Ska marka för marika klockan 12, och sen ska jag se om jag kan låna donna en sväng. Efter det ska jag hem och börja städa rummet och packa osv. För drar och shoppar imorgon istället. Sen ska jag shoppa lite inne i visby på ön också. NU måste jag byta om till stallkläder :P<3


26 oktober


Foto: Jag | Modell: Josefine

Bjuder på mer bilder nu för har ju en massor nu och ska åka iväg och kan inte sitta vid någon dator då så måste bjuda på mycket nu ;D

Fame, var en helt okej film. Inte den bästa, men bra. Åt vid bio salongen (heron city) och sedan kolla vi lite affäerer men inte inget att köpa. Kom hem vid halv 8. Vart i stallet 8 och red lite bara. Kom hem och sitter här :P

Undrar vad jag ska göra efter jag skrivit detta.. Tar nog och kollar tv och stänger ner tv'n. Hörs imorgon.

Imorgons planer: Rida för marika vid 12, sedan köra donna. Hem duscha och sånt. Sen ska jag och mamma till haninge centrum och kolla lite butiker :P<3

Höst bilder


Foto: Jag | Modell: Josefine

Hejsan bloggen :) Hoppas ni har det bra. Jag har det.

Sitter i rummet nu och J är här. Jag håller på att fixa mig och ska gå ut med hunden snart. Sen kommer mamma och sen åker vi mot stan och kolla på bio. Fame :D!

Hoppas den är bra. Tror det är mitt enda inlägg idag eller kanske får in ett ikväll. Nu måste jag dra :P<3


Vecka 44 planering "långt inlägg, mycket text)

Hejsan, ska ta upp tävlingen först, drog och tävlade på klubben endå imorse efter en stor god frukost. Jag kom 5a tror jag och det var 3 placeringar, låg 2a ett långt tag men som kom alla duktiga och red men slutade på 177 poäng iallafall.

Sen denna vecka blir det rätt mycket tror jag, eller jag får skylla mig själv som tar upp allt men det ska nog bli skoj på lovet :)

♥ Måndag: Förmiddagen tas åt med joss vi ska ner på stan och mysa. Senare så åker jag mamma henne kolega (?) och hennes dotter in och kollar bio. Och syster åker till ön så det blir skönt. Måste rida någon gång där imellan.
♥ Tisdag: Stallet på förmiddagen och rida för marika och köra donna. Shopping efter stallet med mamma tror jag.

♥ Onsdag: Rida och packa för fullt på kvällen åker jag till Gotland.

♥ Torsdag: Inget planerat, hoppas få gå ut och röra på sig. (Fota)

♥ Fredag: Inget planerat, hoppas få gå ut och röra på sig. (Fota)

♥ Lördag: Crosstävling på ön (Fota)

♥ Söndag: Åker hem igen :)<3


Sen något som måste göras som jag vet.

• Shoppa (kläder, smink, småsaker, skor)
• Vila kroppen, fast röra på mig mycket.
• Fota mycket är ett måste.
• Färga håret (ljus brunt)
• Köpa ny vinterjacka
• Fixa glasögon
• Redigera höstbilder


Långt inlägg vart det, men ganska viktigt. Som att jag inte kommer kunna blogga så mycket från måndag till onsdag och sen inget alls till söndag från onsdag. Hoppas på mycket bilder när jag kommer hem :)

sliten dag

Hej :) sitter i soffan rullad med filt om mig, och har sovkläder på. Dagen började med att rida klockan halv 11 så var i stallet ca 10. Gcik inte så bra.. kan inte rida eller ta lite i tygeln innan jag får ont någonstands, naken armen benen handen och axlarna. Vad är det för fel på mig? :O Aja så kanske inte är med på tävlingen idag för det känns ju inte bra, men skönt att känna att man har en vecka på att vila riktigt nu.

När jag kom hem från stallet klev jag in i duschen och la mig i sängen och sov till 15.00 tror jag. Mitt hår är jätte slitet och hela jag är sliten. så jag ska ta och göra en hårinpackning senare.

Men ska fortsätta att kolla tv nu :)<3


blogg konstig

ser ni menyn där uppe? Den får sitta där för om jag ska återställa allt så kommer hela min bakrund och skit försvinna och den där vill inte försvinna för jag har endå tagit bort dens kod och allt :s


Om Mig

Om Mig
Hej Jag heter Fanny pettersson, ganska tråkigt namn men inget man kan göra åt. Är född 1995 och bor i en stad ca en timme söder om stockholm som jag säger. Bor med hela min familj i ett stort villa hus som alla tycker.

Mina intressen
På min fritid utan vilja går jag i skolan och har mina vänner i skolan för det mesta. Tycär är vi inte så många tjejer i byn så det ligger till att man har sina vänner i stallet och andra i skolan, annars hänger gärna Jossan med och blir fotograferad som jag gärna håller på med.
sedan har jag en Ponny i familjen som jag delar med min syster och vi hålle rpå att rida och tävla som det går. Våran ponny heter silver moss och har gått stora riktigt stora tävlingar. Med åren blir hon äldre men håller sig uppe med intresset fälttävlan.

Foto
Annars håller jag i min kamera och trivs som jag är med den. Vill gärna ha ett till objektiv men det får vänta lite :P
Det jag fotar mest är nog djur och intresset väcker mig vid porträtt foto och massor av närbilder kan det bli ibland. Hoppas du vet lite om mig nu. Hör kommer alla saker jag har till min kamera :)

Nikon D60 kamera hus
Nikkor 18-55 mm (kit)
Nikkor lens DX VR 55-200 mm
Närbildsfilter 10+
Närbildsfilter 4+
Närbildsfilter 1+
Reflexskärm Silver och guld 80 cm
Lowepro fotoväska SlingShot 100 AW


Modellen som alltid steller upp Josefine


Fotodag

Tjenare :) hoppas ni inte saknar mig för mycket. Tänker inte försöka heller uppdatera å smycket utan flitigt och skriva mycket text istället.

Så just nu håller jag på att fota lite. Idag har det varit värsa Fotodagen faktiskt. Efter skolan så drog jag och joss och otade jätte fina höst bilder på massor av olika sällen och det vart nog massor 1000 st bilder :P Eller typ 400 st för tänker inte ta så mycket utan det blir ett bra foto så med den vikeln och så på den andra. Måste sluta bomba kameran med bilder :)! Så jag och joss var ute ca 1 timme (rekord) senare vid 18,00 tiden drog vi alla till skolan med familj och allt för att gå på utvecklingsamtal. Typiskt så har jag och jossan det samtidigt. Men sen så håller jag på just nu att fota lite bilder, och det får se senare vad det är för något. Ni får se senare om det blir bra för tror inte det blir så bra utan sånt man behöver till detta :P<3

Uppdaterar när jag är klart

Bra känsla

Hejsan, förlåt för dålig uppdatering. Ibland är det skönt att inte tänkta på att man har bloggen. För det är jag som styr min blogg!

Har en riktigt bra känsla i mig, allt rullar på och det är snart höst lov nästa vecka. Inga prov inget denna vecka, förutom utvecklingsamtal imorgon. Men det kommer gå as bra! Sen ska man sjunga lite "pengar rullar in som det ska, det går bra nu" Ridningen går i takt om man inte tar upp tävlingen i söndags, utan tänker på nästa söndag istället.

Så imorgon ska jag ta och hålla i min älskade kamera och det blir fotografering på tavlan efter skolan hoppas jag! Snälla vädret var bra! Sedan ska jag försöka skriva ut ite bilder och samla i en mapp tänker jag och bara skriva ut mina bästa genom månaderna. Och min kamera har jag nu haft i 1 år och 11 dagar :D! Glömde säga :P

Sen åker man till gotland om en vecka och hoppas på mycket fotografering!


Stallet

Hejsan :) Siter vid datan nu med kläder på och ska ta fram plättar snart. Ska äta det och sen ta och åka till stallet med syster. Mamma och pappa ska köra oss till stallet först tror jag eller så får vi ta moppen som syster inte vill ta. Ska träna progarm och packa in i bussen :)

Hörs!

17 september

Godmorgon, uppe med tuppen som vanligt känns det som. Men måste börja packa in i våran bil för mamma och pappa ska bort om några timmar på en förställning och sover över i stan. Då måste vi fixa oss själva och åka med hästbussen till tävlingen imorgon. Så måste ner till syster och prata lite, Sen ska jag äta och träna på programet i sista taget :P

Hittar inte min mobil heller, men den finns nog någonstands... :)

Dåligt humör

Hejsan, tänkte bara uppdatera att jag inte orkar hålla bloggen uppe i helegn osv, Ska tävla och så. Och är inte på bra humör idag asså. Lärarna i skolan kan inte sätta betyd, klasskompisarna är störda och familjen fattar inget, min plan för ridningen går inge bra och rör aldrig min stackars kamera! Allt är bara skit när inget fungerar. Ni tycker nog inte det är så mycket men det är det! Ska ta och vila upp mig hela fredag och försöka och ta det lunt lördag och spara allt till humöret ska vara som bäst på söndag och tävlingen får gå bra kanske det gör mig bätte.
inget är bra just nu!
Vi hörs!


(dåligt skrivet)

Fototorka

Hejsan alla datanördar (skoj) Hoppas ni haft en bra dag. Jag har haft det tror jag. Allt rullade på som vanligt nästan, börjar bli riktigt sjuk, hostar, ont i halsen och försyld. usch inte tänka på det.

Men efter skolan gick jag och Joss hem till mig för att fixa våran svåra gympa läxa. Att sätta ihop ett eget gympa pass, ni kanske tänker inte så svårt? Men jo det är värkligen svårt.


Just nu gillar jag inte mig själv, har inte användt kameran på as länge, nära idag men joss skulle vara hemma tidigt :/ så måste ta tag i det på lördag eller något för då är jag nästan ensam hemma kan man säga. Jag och syster och hoppas det kan bli något roligt på gång med kameran då. Måste fixa ihop något iallafall.

Just nu: hästhoppning på eurosport :D!

Snöar ute :D

Godmorgon alla, nyss jag satte mig vid datan kollade jag ut och det snöar lite lätt. Usch på det fast endå inte. Jag har ingen vinterjacka !!! Går med en super tunn och har inga bra tröjor jag kan ha över :/ F*anf*an

Måste fixa mig sista biten innan jag drar t skolan tänkte bara lägga in ett inlägg sådär haha Hejdå :P

Bada,bada baaadaa!

Tjenare :) Sitter i sängen med sovkläder och har prisis badat :D! Hur skönt är inte det? Känns som jag inte andas på en timme, vart så uppvärmd av badet. Kallt som tusan var et att rida fast håller igång mig med mina knep.

Träningen igår gick bra :) Övade balans osv och jag måste öva på min balans (SÄMST) har ju en liten och en stor boll här hemma så kan ju träna lite medans jag ska träna in Lc.1 i huvudet, ska tävla det i helgen om allt går som det ska. Första ute tävlingen på våran "nya" ponny.

Ska pilla lite med bloggen nu :)<3

Förlåt för att jag aldrig bjuder på några bilder :/

Godmorgon

Godmorgon alla tröttisar :o Jag kunde värkligen inte gå upp i morse, men uppe nu ! Och klockan börjar bli mycket, måste byta tröja! Har inga kläder så måste åka och shoppa! Stort behov!

Ska packa väskan nu och byta tröja, äta och borsta tänderna :P<3

Hoppträning


Syster och jag, lika?

hejsan, sitter hemma nu och stallkläder är på, mamma sa att jag skulle gå ut med hunden direkt när jag kom hem, fast klädde på mig först och gjorde lite mat åt sjuka syster. Hunden sitter och väntar. Ska ut med honom sen när mami kommer hem så åker vi nog till stallet. Ska träna för fia i jursta (tror jag) klockan halv 7 så måste åka från stallet ca 6.  Men har inte så brottom då. Ska ju bara borsta hästen då. :)<3

Vi hörs när jag är hemma från träningen :P


Tidigt, tidigt

Känns för varje dag att man går upp tidigare, men det är ju det mörka ute.. Usch jag vill inte ha mörk, det gör en så trött.

Börjar bli riktigt förskyld, hoppas inte syster smittar mig med sin feber... Vet inte om hon är hemma just nu, för hon ska igentligen hoppa på moss idag för fia, men tror det blir jag som får göra det :D! Super kul.
Slutar halv 3 idag, korta dagen. Måndagar går så himla fort.


Någon gång i veckan ska jag hålla i kameran, Bestämt!
Känner mig så dålig och måste göra en header också :P

Tidigt, tidigt

Känns för varje dag att man går upp tidigare, men det är ju det mörka ute.. Usch jag vill inte ha mörk, det gör en så trött.

Börjar bli riktigt förskyld, hoppas inte syster smittar mig med sin feber... Vet inte om hon är hemma just nu, för hon ska igentligen hoppa på moss idag för fia, men tror det blir jag som får göra det :D! Super kul.
Slutar halv 3 idag, korta dagen. Måndagar går så himla fort.


Någon gång i veckan ska jag hålla i kameran, Bestämt!
Känner mig så dålig och måste göra en header också :P

Bli inte rädd

Hejsan, har nyss varit i duschen, så skönt att bli lite varm i kroppen efter varit ute i stallet.

Tänkte bara varna er lite, för var inte rädda om min blogg sen läskig ut osv ikväll. Ska nämligen göra/testa lite egna saker på den osv.
Annars lyssnar jag på musik och diggar till sweet dreams :)

hur blir det nu då?

Sitter nere och kollar på the city på tv. Och känner att hela helgen har varit katastof. Känns inte ens att jag fyllt år för jag inte fått ett enda nyttigt paket (igår) fick ett bra av joss då, men annars fick jag bara pengar. Fcik öppna ett enda paket på hela dagen (kul?) nää.
Uschuschusch

Ska gå upp och fixa rummet och duscha och sen sätta mig och hänga vid datan som vanligt. Och får se vad som händer näst i livet...

Födelsedag 14 år :)

Hejsan och godmorgon. Gissa idag så är det en speciell dag. Jag fyller år :D!

Ska firas på olika sätt. först frukost på sängen imorse. Sen vid lunch idag kommer mormor ner och äter tårta, eller glass blir det då. Sen på kvällen drar jag in till stan med några tjejer :)<3

Glöm inte gratta mig :D! Måste dra. Ska inte fira min födelsedag med datan :)

pga allt detta

Skriver alltid värsta texterna när jags ka förklara något. men samtigt så har jag inte fått tag på denna tjej om  min blogg på flera veckor (suck) så ska jag ta och fixa min header nu. 
och sedan så väntar på på en annan tjej, som ska fixa och detta är nog säkert. Blir lite små sur aja. Har ju en header som jag kan använda. sedan detta med min dålig bloggning är att min huvudvärk är värkligen inte borta helt och den kommer nästan varje dag eller det är säkert. sitter alltid där inne. så måste fixa det. Måste sova snart, måste fixa bloggen så vi ses :)<3


( förlåt för dålig stavning )

Äntligen helg

Hejsan, just nu har jag inge koll på mig själv. Provet idag gick vell som det gick. får se vad jag får för betyg.

Imorgon har jag redovisning i Svenska om en författare, klarar det nog, inge nervös.
sen imorgon måste jag hem vid halv 2 redan för vi ska alla med hästen och lille vassenasse till mustang (kolla sadlar) så får se när jag kommer hem också :)

nu ska jag fortsätta se om farbror är med något mer på tv, jobbar som brandman på gotland, så kolla på sos gute på 5an ;)


Detta får ni ta :)!

Hejsan alla i bloggen :) förlåt för dålig uppdatring dom 2 dagarna men tyvär så har jag fullt upp. Prov imorgon på So och kan inget skit. Börjadfe plugga idag för jag inte haft tid för det. Igår red jag 2 hästar och kom hem sent och var tvungen att plugga. Och detta får ni ta för 8an är full med saker! Tog paus i pluggandet nu och ska kolla in lite saker på detan :)!

ses :P<3

vitamin well's



En vitamin care står brivid mig just nu och väntar på gäster som kommer, min mamma fyller år idag ;D! Grattis mami.
Har varit i duschen och har ont i huvudet som vanligt. Ska till skoldoktorn imorgon. Skönt.
Har fixat ihopp kläder tills imorgon, ska ut och orientera :/ Så ska bara lägga ner kläderna i min väska osv :)

Ska fixa allt nu :P<3


Stallet.nu!

Hejsan, sitter hemma nu och ska dra till stallet när som hellst. Ska skirtta(gå) i 1 timme idag så det tar sin tid :)
Syster har köpt en vitamin well till mig för dom finns inte i nysnäs, tack syster!

När jag kommer hem ska jag svara på lite kommentarer och plugga som vanligt :/ Hörs :P<3


Statistik

Kolla! Idag har min statisktik gått upp väldigt mycket :P Hoppas ni stannar. Och hoppas min design blir fixad när som hällst! Tror tjejen har varit borta över helgen. Och att jag kan prata med henne snart!
Annars rullar min huvudvärk på som vanligt och börjar nästan bli van, det är säkert för jag behöver glasögon :/ Ska till skol doktorn på tisdag tror jag och kolla. Ska prata imorgon om det och annars är veckan fylld med saker och tror det kommer gå fort. Upplägning:

Måndag
: Skolan, rida plugga
tisdag: Skolan, fort till stallet rida 2 st hästar
onsdag: Tror och hoppas plugg med lopp.
torsdag: Skolan, tandläkare (tandställningen)
fredag: Skolan, till mustang med hästen kolla sadlar.
lördag: Födelsedag :D! (missa inte) Får se vad som händer :)
söndag: vila hoppas jag och bara ta lugnt av den hårde veckan.





Säger jag godnatt för idag och hoppas på en bra ny vecka :)

Kalas

Hejsan, nu kan jag äntligen sätta mig och skriva till er :)

Släktingarna kom vid 1 tiden tror jag och dom åkte ca 15.00. Fick en fotoväska iallafall, en storlek liten men det fungerar ;D När dom drog så åkte jag direkt till stallet och hängde med eptera och amrie ut till kalvö en sväng. Påväg hem mötte vi på en ung stor älg, men mossan var duktig och modig som bara gick på efter lite hopppande.

Annars har det inte blivit så mycket :)<3 Har ingen bild att bjuda på just nu :/

Godnatt :)

hejsan sitter nere i vardagsrummet med pappa. Kusin sover för vi har spelar sims 3 hela kvällen tyvär. Har gjort en familj med elise som också var här. Jag har lärt mig mer i det där spelet *stolt*

Imorgon blir det lite kalas så kanske inte blir så mycket uppdatering, men skriver nog imorgon på morgonen om det inte blir mer sims :P

Ska ta och gå upp snart :P<3

Dåliga Fanny

Hejsan tänkte bara skriva en liten bit text om ? Inget ungifär utan att jag tycker jag är jätte dålig på en sak. Hålla reda på saker i mitt rum eller bara ha det städat och fint. Städade förra helgen och i torsdags kväll fick jag ta och städa det igen och på fredag kväll var det fullt med saker på marken. haha skrattar för mig själv att jag kan vara så dålig :P
Har damat av lite, för jag är så himla mycket i mitt rum att det blir så damit (tyvär)

Har inte gjort ett skit idag. Har varit på affären i ca 1 timme, varit ute med hunden i stormen i nynäshamn. Och kollat på tv och tv och tv...


vart inge bra bilder när jag ute och fotade vattnet härom dan, skulle få det ljummet ju. Fick bra bilder i thailand men alla dom bilderna är ju bort nu :/


Mornii

Godmorgon, vaknade faktiskt halv 9 idag :) Så har ätit nu och ska iväg till affären med mami när hon kommer. Hon är på stan och köper uggs till mig, dom fanns här nere för på skopunkten var dom slut. Bara inte 37:orna är slut här på stan också :/

Juste vi får se om kusin kommer idag, men får hoppas det. Nu ska jag fixa mig ;)<3


Testa detta ;)

Fick hem DigitalFoto i förrgår och kolla som var med, En kille vid namn Richard Heeks fotar bubblor medans dom spricker. Fassnade direkt för dom och tänker försöka någon dag med riktigt bubbelvatten från affären :p
Tycker detta är riktigt klockt och ser riktigt svårt ut att fånga ögonblicket för den måste ju spricka på mindre än 1 sek.
Hur dom gör är att han blåser upp en bubbla, han står beredd med egen manuellt läge och hans fru spricker bubblan och medans fotograferar han när den "splittras"





Källa


Freedags myys :)


Foto: Jag med Nikon D60 + Närbildsfilter +4

Jätte nöjd med fotot men redigeringen gjorde den lite "svettig" eller?


Sitter i min mysiga säng och går nog ner snart och poppar popcorn till ifol som börjar snart. Har duchat en riktigt lång skön dusch. så riktigt fredagsmys.

Imorgon kommer kusin och sover över. Ska låna henne lite imorgon också, och det går hon säkert med på :)
Ungen fyller snart 9 år tror jag. 9 oktober en dag före mig :P cool 9 år på 9 oktober :P

Hoppas ni får en bra fredagskväll :)<3

Kladdmuffins

Hejsan mitt på dagen, jag sitter inne och svettas ihjäl. och har nyss bakat kladdmuffins till söndag. Ringde mamma och pratade ihop det lite och då fick det bli kladdmuffins. Jag ska ta en sen när dom är klara :P

Hoppas min design kommer upp idag, har inte sett den hel än men hoppas den vart bra. Någon dag ska jag lära mig också att göra egen design. Det är så himla fint väder idag också. :( Vill ut och fota. Kankse ska ta och sätta på mig varma kläder sen och gå ut med hunden. Kan ju inte sitta inne hela dagen.

Nä ska kolla kakorna nu :)<3

sick

Hejsan, förlåt för jag inte skrev något igår, hade skolan och red sen gick jag och sov direkt för jag hade världens huvudvärk. Är inte i skolan för jag har fortfarande ont i huvudet, detta är hemskt. Har börjat hostat nu också. Usch!

Uppdatarar säkert inte så mycket idag heller. Orkar inte sitta vid datan, har min fototidning som sällskap som kom igår :)<3

RSS 2.0